Συνομιλίες που «καίνε» την Ντόρα Μπακογιάννη - Τι κατέγραψε ο κοριός (ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ)

09/11/2017
#

Νέες συνομιλίες του επικεφαλής της αστυνομικής φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη, Γιάννη Σαραντόπουλου, με τον Παναγιώτη Μπαμπάμτση δημοσιεύει το Documento.

Δείχνουν ότι οι δυο τους είχαν συχνές επαφές και αλληλοεξυπηρετούνταν για διάφορα ζητήματα μέσω των προσωπικών τους γνωριμιών. Ο επικεφαλής της φρουράς της κ. Μπακογιάννη συνομιλεί με τον εκβιαστή (την περίοδο που είναι γνωστή η εμπλοκή του σε υπόθεση εκβιασμού), χρησιμοποιώντας ακόμη και τα τηλέφωνα του γραφείου της Ντόρας. Οι αλληλοεξυπηρετήσεις που γίνονται μεταξύ των δύο, σύμφωνα με τις συνομιλίες τους, αφορούν από «φτιάξιμο» δικαστικών υποθέσεων μέχρι ρουσφέτια με ενδιάμεσους αστυνομικούς. Το κυριότερο είναι ότι η σχέση δεν είναι μόνο μεταξύ Μπαμπάμτση και φρουρού αλλά και μεταξύ Μπαμπάμτση και Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία φαίνεται να έχει και συναντήσεις με τον εκβιαστή στο γραφείο της. Ως σήμερα η κ. Μπακογιάννη δεν έχει δώσει καμία επίσημη απάντηση αλλά ούτε έχει προβεί σε απομάκρυνση του επικεφαλής της φρουράς της, πράγμα το οποίο έκανε ο Λ. Αυγενάκης.

Η γνωριμία του Γ. Σαραντόπουλου με τον Παν. Μπαμπάμτση κρατά από το 2012. Οπως αναφέρει ο ίδιος ο κ. Σαραντόπουλος στο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεών του προς την Εισαγγελία Εφετών στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, με τον Παν. Μπαμπάμτση γνωρίστηκαν το 2012 σε πολιτική εκδήλωση, κατά την οποία συνόδευε την Ντ. Μπακογιάννη. Ο Μπαμπάμτσης του συστήθηκε ως «δραστήριος και ευπρόσωπος επιχειρηματίας», ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού, της εστίασης και της παροχής πολυτελών υπηρεσιών. Επίσης, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Σαραντόπουλου, ο Μπαμπάμτσης εμφανίστηκε ως πρόσωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ευρύ κύκλο γνωριμιών σε επιχειρηματικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Εκτοτε μεταξύ Μπαμπάμτση – Σαραντόπουλου αναπτύχθηκε μια «κοινωνική σχέση», την οποία παραδέχεται ο ίδιος ο κ. Σαραντόπουλος αλλά προκύπτει και από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ για λογαριασμό της Εισαγγελίας Εφετών.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2015 ο Γ. Σαραντόπουλος καλεί τον Παν. Μπαμπάμτση για μια υπόθεση που αφορά τον κουμπάρο του. Ο τελευταίος φέρεται ότι έχει σε βάρος του πρωτοβάθμια καταδικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να καταβάλει εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ και να εμφανίζεται στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας κάθε 1η και 15η του μήνα μέχρι να εκδικαστεί η έφεση. Ομως ο κουμπάρος τού επικεφαλής της φρουράς της κ. Μπακογιάννη δεν είχε καταβάλει το ύψος της εγγύησης, με αποτέλεσμα να κρατείται στο τμήμα της Γλυφάδας. Ο Σαραντόπουλος ζητεί βοήθεια από τον Μπαμπάμτση.

 

Πηγή: periodista.gr