«Τα γυρίζουν» για τις Πρέσπες Παπακώστα και Θεοχάρης

05/10/2018
#

«Τα γυρίζουν» για τις Πρέσπες Παπακώστα και Θεοχάρης

Αφήνουν παράθυρο ότι θα ψηφίσουν «ναι»

Ετοιμοι να κάνουν την κωλοτούμπα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και να την υπερψηφίσουν, εφόσον έρθει προς κύρωση στη Βουλή, δείχνουν η Κατερίνα Παπακώστα και ο Χάρης Θεοχάρης. «Θα ζυγίσουμε τη συμφωνία και στη ζυγαριά θα γείρει το εθνικό συμφέρον. Αν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον, θα την ψηφίσουμε» δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και ανεξάρτητη βουλευτής, λέγοντας ότι «μπορεί με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτή η χώρα να πάμε σε ένα σενάριο μιας συμφωνίας διαφορετικού τύπου από ό,τι η σημερινή». 

Πρόσθεσε μάλιστα: «Δεν ανήκω στην κατηγορία αυτών που ύψωσαν σημαία σε καμία από τις δύο πλευρές... Δεν είμαστε ακόμα μία θετική ψήφος». Διαχώρισε ωστόσο «την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από την ψήφο στη συμφωνία».

«Μου δόθηκε»

Απαντώντας επίσης σε όσα λέγονται ότι στην κυβέρνηση «μπήκε για ακόμα μία ψήφο για τη Συμφωνία των Πρεσπών», υποστήριξε: «Δεν ήθελα καρέκλα, μου δόθηκε από τον λαό».

Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξή του ισχυρίστηκε: «Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι πρόκειται για μια καταστροφική ή μειοδοτική συμφωνία. Είναι μια συμφωνία μέσα στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής, της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό όρο και της ονομασίας η οποία θα χρησιμοποιείται έναντι όλων, το λεγόμενο erga omnes».

DIMOKRATIA