Τα νιάτα της Εκκλησίας των Σερρών στόλισαν το ''Δέντρο των ευχών''

16/12/2017
#

Τα νιάτα της Εκκλησίας των Σερρών στόλισαν το ''Δέντρο των ευχών''

 

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με την πατρική ευλογία και παρότρυνση του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και την έμπονη μέριμνα του Γραφείου Νεότητας της τοπικής Εκκλησίας των Σερρών, λίγες ημέρες πριν το μεγάλο γεγονός της Γεννήσεως του Κυρίου μας στο ταπεινό σπήλαιο της Βηθλεέμ, δόθηκε στους μικρούς και μεγαλυτέρους, η ευκαιρία να λάβουν το καθαρό και ορθόδοξο μήνυμα των Χριστουγέννων, γιορτάζοντας αληθινά και γνήσια, με αγάπη και Χριστό στις καρδιές τους.

Ειδικότερα, σήμερα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, στις 12:00 το μεσημέρι, στον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών, πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά ο στολισμός του «Δένδρου των Ευχών».

Στην γεμάτη νεανικό παλμό και παιδική αθωότητα εκδήλωση, συμμετείχαν πολλά από τα παιδιά των κατηχητικών των Ιερών Ναών των Σερρών και της Νιγρίτης, αλλά και της ευρύτερης Μητροπολιτικής περιφέρειας, συνοδευόμενα από τους υπευθύνους Ιερείς και τους κατηχητές τους.

Το φυσικό έλατο στην πλατεία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, δέχθηκε τα στολίδια με τις προσωπικές ευχές τους που τα ίδια τα παιδιά ετοίμασαν για να το στολίσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα νιάτα της Εκκλησίας, ευαισθητοποιημένα στο φιλάνθρωπο πνεύμα των αγίων ημερών προσέφεραν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Κιβωτός Αγάπης», καλλιεργώντας στην πράξη τις μεγάλες αρετές της αγάπης και της αλλη­λεγγύης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεολόγος ευλόγησε με την πατρική του παρουσία όλους και βέβαια ήταν εκεί και στην κλήρωση που ακολούθησε για τα παιδιά με πλούσια δώρα.

Κατ' αυτή κληρώθηκαν βιβλία, ποδήλατα, επιτραπέζια παιχνίδια και δόθηκαν διάφορα γλυκίσματα. Ευχή και προσευχή όλων ήταν τα εφετινά Χριστούγεννα να μοσχοβολήσουν απο πίστη, χαρά, ελπίδα και αγάπη και κυρίως να ζήσουμε τα Χριστούγεννα μαζί με τον Χριστό μας.