Τα ραντεβού της ΔΕΘ 2018

08/09/2018
#

Τα ραντεβού της ΔΕΘ 2018

 

Τις πύλες της ανοίγει η 83η ΔΕΘ, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πραγματοποιεί τα εγκαίνια το βράδυ του Σαββάτου, εν μέσω διαδηλώσεων που αναμένονται ογκώδεις, διαφόρων φορέων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και κινημάτων. Την ίδια ώρα η Θεσσαλονίκη θα μοιάζει με αστυνομοκρατούμενη πόλη, αφού περισσότεροι από 5.500 αστυνομικοί θα περιφρουρούν τους χώρους ενδιαφέροντος και θα συνοδεύουν τις πορείες, ενώ θα τους συνδράμους και δεκάδες πράκτορες του FBI, λόγω του αμερικάνικου ενδιαφέροντος.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζεται ως ένα από τα σημαντικότερα εκθεσιακά γεγονότα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τη φετινή χρονιά ο στόχος είναι να αναδειχτεί η «εξωστρέφεια και ο δυναμισμός της ελληνικής οικονομίας και οι επιχειρήσεις που αναπτύσσονται από όλη την χώρα». Το ενδιαφέρον στρέφεται και στις ξένες συμμετοχές, όπως και στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων.

Τιμώμενη Χώρα στην 83η ΔΕΘ θα είναι οι ΗΠΑ και στο επίκεντρο της αμερικανικής παρουσίας θα βρεθεί η καινοτομία και η τεχνολογία, ενώ κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν καινοτομίες επιχειρήσεων από τις ΗΠΑ που «συστήνονται» για πρώτη φορά στο κοινό της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών

Τα εγκαίνια της 83ης διοργάνωσης θα τελέσει το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στο «Βελλίδειο» o πρωθυπουργός, Αλέξη Τσίπρας, ενώ θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Την επόμενη μέρα, Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει στις 13:00 συνέντευξη Τύπου.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross, στο ΥΜΑΘ.

Το Σάββατο επίσης στις 09:00 ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΕΘ και στη συνέχεια με το Σωματείο Εργαζομένων, ενώ στις 09:30 θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα Περίπτερα της έκθεσης. Στις 10:30  θα παραστεί στα εγκαίνια του Περιπτέρου των ΗΠΑ, τιμώμενης χώρας για το 2018. 

Όπως κάθε χρονιά, τα τελευταία χρόνια όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της ΔΕΘ 2018, παραχωρώντας συνεντεύξεις Τύπου και συναντήσεις.

Τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα επισκεφτεί τη ΔΕΘ και στις 16:00 θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo. Στις 20:00 θα μιλήσει σε κομματική εκδήλωση στο «Βελλίδειο».

Την ίδια μέρα στις 13:00, η επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής, Κατερίνα Παπακώστα.

Την Τρίτη στις 13:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και την επομένη, Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 13:00 ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Την Πέμπτη στις 10:00 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και μετά θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Επίσης, στις 12:30 την Πέμπτη, συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και στις 14:00 ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης.

Την Παρασκευή στις 11:00 συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, στις 13:00 εκπρόσωπος από το «Πράσινο Κίνημα» και στις 15:30 οι «Οικολόγοι-Πράσινοι».

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 20:00 ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας στο «Βελλίδειο» και την επομένη στις 13:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.