Τα τελευταία λόγια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στους δολοφόνους του

23/01/2019
#

Τα τελευταία λόγια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στους δολοφόνους του

Συγκλόνισε η σύζυγος του αδικοχαμένου δικηγόρου στο δικαστήριο. Χυδαία η συμπεριφορά των κατηγορούμενων.

 

 

«Παιδιά, δικηγόροι είμαστε. Τη δουλειά μας κάνουμε. Μη μας πειράξετε. Έχουμε παιδιά..». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που είπε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος στους δολοφόνους του όπως ανέφερε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η σύζυγός του, Βικτωρία Γριμάνη. Η απάντηση του ενός εκ των δύο δραστών στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο φέρεται να ήταν «Όχι. Πρέπει να φύγει το μήνυμα».

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και οι υπόλοιποι συγγενείς του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Όλοι συνέδεσαν ευθέως τη δολοφονία με τις δικαστικές εκκρεμότητες του Αριστείδη Φλώρου. Υπογράμμισαν πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκπροσωπούσε τον καταδικασθέντα για το σκάνδαλο των εταιρειών Energa – Hellas Power  στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ Γ. Αντωνόπουλου. Επίσης, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος χειριζόταν υποθέσεις και του πατρός Φλώρου, Αχιλλέα.

Η Βικτωρία Γριμάνη  ξεκαθάρισε στην κατάθεση της πως ουδέποτε στο παρελθόν ο σύζυγός της είχε δεχθεί απειλές και ούτε φοβόταν για τη ζωή του. Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν είχε φύλαξη ούτε κάμερες ή συναγερμό στο δικηγορικό του γραφείο. Το βράδυ ωστόσο πριν από τη δολοφονία του ανέφερε πως είχε παρατηρήσει ύποπτη κινητικότητα έξω από το  σπίτι τους με ένα μαύρο σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο διαπίστωσε αργότερα πως ήταν το ίδιο που παρακολουθούσε και το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο 34χρονος κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Μικέλα Καστριότ, ο οποίος μαχαίρωσε στις φυλακές Κορυδαλλού το συγκρατούμενό του Αρμπέρ Μπάκο που φέρεται ως ένας εκ των ηθικών αυτουργών, διαμαρτυρήθηκε για εξάντληση από την παρατεταμένη κράτησή του, στη ΓΑΔΑ. Ο 34χρονος ζήτησε μάλιστα ολιγοήμερη διακοπή λόγω και της κακής ψυχολογικής κατάστασής του. Το αίτημά του απορρίφθηκε, ωστόσο, τόσο ο Καστριότ όσο και άλλοι δύο κατηγορούμενοι αποχώρησαν από τη διαδικασία, βρίζοντας χυδαία τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και μιλώντας υποτιμητικά για την οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Χαρακτηριστικό του κλίματος της δίκης είναι το αίτημα που υποβλήθηκε από τους συνηγόρους της οικογένειας του θύματος για τη μεταφορά της σε άλλη αίθουσα, μεγαλύτερη όπου θα χωρίζει την πολιτική αγωγή από το εδώλιο των κατηγορουμένων μεγαλύτερη απόσταση.

http://nkv.antenna.gr