Θέλαμε για ιστορικούς και πολιτικούς λόγους να υπάρχουν στο αρχείο μας....Ανεπίσημα πρακτικά δίκης 17Ν (2/4/2003) Μέρος 5/9

07/11/2018
#

Ανεπίσημα πρακτικά δίκης 17Ν (2/4/2003) Μέρος 5/9

 

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2003 21:05
 

Απόσπασμα από τα ανεπίσημα πρακτικά της δίκης της 17Ν από το δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής 02 Απριλίου 2003 

 .......
 

Αν λοιπόν δούμε μέσα από το παραπάνω πρίσμα της κάθαρσης και πρέπει να την δούμε, είναι τελείως εύλογο και προφανές ότι αυτή δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί και ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθεί απολύτως κανένας υπεύθυνος για το σκάνδαλο Κοσκωτά ούτε καν ο ίδιος ο Κοσκωτάς. Και είναι ηλίου φαεινότερο ότι όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως η Ν.Δ. έχουν συμφέρον να προχωρήσουν στην μεθόδευση της παραγραφής και ότι η σημερινή κάθαρση στη Βουλή είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου, καθαρή κοροϊδία και εμπαιγμός.

 

¶λλωστε στην ίδια αυτή διαδικασία της κάθαρσης υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που βγάζουν μάτι, που την καθιστούν αίολη, που την αυτογελοιοποιούν.

Ένα από αυτά είναι το ζήτημα Μπακογιάννη για να μην μιλήσουμε για την Βλάχου.

Είναι γνωστό ότι ο Εισαγγελέας Εφετών Ευθυμιάδης με την αναφορά του αρ. 264 της 1η Ιουνίου 1989 εντόπισε όλα τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης (Κοσκωτάς) της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και της ψευδούς πιστοποιήσεως των Κοσκωτά, Μπακογιάννη κλπ.

 

Είναι επίσης γνωστό ότι ζήτησε την άσκηση ποινικής διώξεως εναντίον του Μπακογιάννη, ποινική δίωξη που ασκήθηκε σύμφωνα με ορισμένα πρόσφατα δημοσιεύματα. Κι ενώ λοιπόν η ανακριτική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Κοσκωτά έχει στα χέρια της την αναφορά του Εισαγγελέα Ευθυμιάδη, εντούτοις κάνει το κορόιδο και δεν καταδέχεται να ασχοληθεί με τις καραμπινάτες απάτες.

 

Γράφουμε αυτή την προκήρυξη όταν η Εξελεγκτική Επιτροπή της Βουλής παρέδωσε το πόρισμά της για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Από όσα βέβαια δημοσιεύθηκαν πουθενά δεν είδαμε λέξη για τις απάτες και τις ληστείες του Μπακογιάννη παρότι γνωρίζει την αναφορά Ευθυμιάδη.

 

Σύμφωνα λοιπόν με την παραπάνω αναφορά το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της «ΓΡΑΜΜΗΣ› που αποτελούνται από 12 εκατομμύρια του Μπακογιάννη, 33 εκατομμύρια της αδελφής του και 15 εκατομμύρια του Κουναλάκη ποτέ δεν πληρώθηκε από αυτούς όπως ψευδοδήλωσαν αλλά προήλθε από τα κλεμμένα του Κοσκωτά.

 

Γράφει ο Εισαγγελέας επί λέξει: «στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας το έτος 1982 αναγιγνώσκουμε ότι οι ως άνω τρεις ιδρυτές της εταιρείας και μόνιμοι μέτοχοι φέρονται να έχουν δήθεν μετρήσει, να έχουν δήθεν πληρώσει και να έχουν δήθεν καταβάλλει στο ταμείο της εταιρείας το μετοχικό κεφάλαιο ενώ οι ιδρυτές της εταιρείας- μέτοχοι Π. Μπακογιάννης, Δ. Κουναλάκης και Α. Ν. Κασβίκη αδελφή του Μπακογιάννη δεν κατέβαλαν ούτε μία δραχμή από το μετοχικό κεφάλαιο. Το αρχικό αυτό ιδρυτικό κεφάλαιο είναι προϊόν εγκλημάτων. Το χρηματικό αυτό ποσό δεν κατατέθηκε από τους ιδρυτές-μετόχους ούτε στην Τράπεζα Κρήτης, στην Τράπεζα «ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΞΠΡΕΣ›, ούτε τοις μετρητοίς στο ταμείο της Α.Ε. ΓΡΑΜΜΗ. Περιήλθε όμως στο ταμείο της Α.Ε ΓΡΑΜΜΗ από τα διαθέσιμα της Τράπεζας Κρήτης στην Τράπεζα της Ελλάδος›.

 

Και συμπεραίνει ο Εισαγγελεύς: «από τις αναφορές αυτές βεβαιώνεται επαρκώς ότι η ίδρυση της Ανώνυμης Εταιρείας ΓΡΑΜΜΗ, Παραγωγή και Εκμετάλλευση Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας που εκδίδει εφημερίδες και περιοδικά και η ίδρυση και λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού οικονομικώς στηρίχθηκε στο έγκλημα. Η προέλευση του ιδρυτικού μετοχικού κεφαλαίου είναι προϊόν εγκλήματος, θεωρώντας υπεύθυνο τον Μπακογιάννη για: 1) αποδοχή προϊόντων εγκλήματος που αφορά την καταβολή του ιδρυτικού κεφαλαίου της Α.Ε ΓΡΑΜΜΗ που η προέλευσή του έχει ως πηγή του κακούργημα της απάτης Κοσκωτά. 2) την ψευδή πιστοποίηση, βεβαίωση και εξαπάτηση της Νομαρχίας Αθηνών.

 

Σύμφωνα όμως τον χουντικό Εισαγγελέα Δωρή (υπήρξε Βασιλικός Επίτροπος στην Στρατιωτική Αθηνών το ΄68 με ΄69) όπου δικάστηκαν οι 536 υποθέσεις αγωνιστών ενάντια στην δικτατορία, όλα τα παραπάνω αδικήματα είναι πλημμελήματα και έχουν παραγραφεί επειδή έχει περάσει η 5ετία.

 

Στο σημείο αυτό θα ανοίξουμε μία μικρή παρένθεση σχετικά με την ιδεολογία που κάνει θραύση σήμερα στη χώρα όχι μόνο σε σχέση με την συγκεκριμένη περίπτωση Μπακογιάννη αλλά και με τα άλλα σκάνδαλα και το ενδεχόμενο παραγραφής τους στο νομικίστικο κρετινισμό.

 

Κατηγορούνται διάφοροι επώνυμοι για απάτες, ληστείες. Οποιοσδήποτε απλός άνθρωπος που είναι αθώος θα το αρνιόταν με όλες του τις δυνάμεις, θα έφερνε αποδείξεις της αθωότητάς του και επί της ουσίας θα αντεπιτίθετο στους συκοφάντες. Όχι όμως αυτοί. Αυτοί δεν απαντούν επί της ουσίας, ενώ με τη σιωπή τους επιβεβαιώνουν την ενοχή τους. Έχουν όμως μία ατράνταχτη απάντηση. Είτε έκλεψαν είτε όχι αποκρίνονται: «Σύμφωνα με το τάδε άρθρο του τάδε νόμου, η ληστεία μου είναι πλημμέλημα, άρα παραγράφεται. Σύμφωνα με το τάδε άρθρο του τάδε νόμου, είμαι συμμέτοχος, άρα πρέπει να δικαστώ με βουλευτές που έχουν άσυλο, άρα τη γλιτώνω. Σύμφωνα με το τάδε άρθρο και τους εξής σπεσιαλίστες νομικούς, αρκεί η παραπομπή από τη Βουλή, αλλά άλλοι νομικοί και ο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο θα αποφανθούν ότι επηρεάζουν τα κριτήρια θεσπίσματα ή και τις δίκες άρα παραγράφονται τα σκάνδαλα›.

 

Όλοι αυτοί οι φωστήρες που προβάλλουν αυτή τη γραμμή υπεράσπισης, δεν αντιλαμβάνονται τον πολιτικό κρετινισμό της; Δεν αντιλαμβάνονται ότι από μόνοι τους συνομολογούν ότι είναι ένοχοι απέναντι στο νόμο; Δεν αντιλαμβάνονται ότι αντί να υποκαθιστούν τον διαρραγέντα κοινωνικό ιστό, τον διαρρηγνύουν ακόμα περισσότερο; Δεν αντιλαμβάνονται ότι αντί να αναστηλώσουν τους στηλοθέτες..... επιταχύνουν την κατάρρευσή τους, γελοιοποιώντας τους ακόμα περισσότερο;

 

Γιατί ο απλός λαός που διαβάζει γεμάτος αγανάκτηση όλες αυτές τις βαρύγδουπες νομικίστικες φλυαρίες, σκέπτεται πολύ απλά «και τί με νοιάζει εμένα τί λέει ο νόμος, μήπως εγώ τον έφτιαξα, μήπως με ρώτησαν ποτέ; Αυτοί κλέβουν, αυτοί φτιάχνουν τους νόμους. Δικοί τους είναι οι δικαστές, δικά τους τα Κοινοβούλια, δικό τους το πεπόνι, δικό τους το μαχαίρι›.

 

Η ουσία είναι μία: Ότι ενώ οι ίδιοι ούτε καν αρνούνται ότι είναι κλέφτες και απατεώνες, κανένας δεν μπορεί να τους αγγίξει, ούτε η Βουλή, ούτε οι νόμοι, ούτε η Δικαιοσύνη. Αφορούν και τον Κοσκωτά. Καλά έλεγαν ότι οι πολιτικοί είναι κλεφτρόνια. Τον ελληνικό λαό δεν τον ενδιαφέρει η νομική πλευρά της υπόθεσης, που είναι δευτερεύουσα, αλλά η ουσιαστική. Ότι υπάρχουν εγκλήματα και σκάνδαλα, ότι υπάρχουν απατεώνες και συστηματική ατιμωρησία.

 

Για το λαό, τόσο το υπερ-σκάνδαλο των σκανδάλων των προβληματικών όσο και αυτό του Κοσκωτά, είναι υπαρκτά και κανένα νομικό κατασκεύασμα, καμία δικαιολογία δεν πρόκειται να το παραγράψει. Γιατί είναι τεράστια εγκλήματα σε βάρος της χώρας και ο λαός απαιτεί την τιμωρία των ενόχων.

 

Ξαναγυρίζουμε λοιπόν στο ζήτημα του Μπακογιάννη. Εμένα δε μ’ ενδιαφέρει αν ο χουντικός Εισαγγελέας πρώην βασιλικός επίτροπος Δωρής χαρακτήρισε τα εγκλήματα του Μπακογιάννη πλημμελήματα επιτρέποντας έτσι την παραγραφή τους. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η ουσία, ότι ο Μπακογιάννης έκανε όλα τα παραπάνω εγκλήματα, όπως και αν τα χαρακτηρίζει ο Δωρής.

 

Αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι την εποχή εκείνη που έγιναν όλα τα παραπάνω εγκλήματα, ο Κοσκωτάς ήταν ένας απλός υπάλληλος της τράπεζας Κρήτης.....και ότι αυτός μεταμορφώθηκε σε εκδότη εφημερίδων, περιοδικών και λειτουργό τοπικού ραδιοφώνου, αφού καταλήστεψε την τράπεζα Κρήτης και βρήκε την πρώτη λαϊκή υποστήριξη.....

 

Αυτό όμως που ενδιαφέρει ακόμα περισσότερο, είναι ότι μετά από την ίδρυση της ΓΡΑΜΜΗΣ έχουμε σύμφωνα πάντα με τον Εισαγγελέα Ευθυμιάδη, 8 συνολικά αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΡΑΜΜΗΣ μέσω των κλεμμένων χρημάτων από την τράπεζα Κρήτης, μέχρις ότου αυτό έφτασε τα 4,5 δις. Στις 5 από αυτές τις αυξήσεις του ειδικού κεφαλαίου (κλοπές) συμμετείχε ο Μπακογιάννης αφού ήταν Αντιπρόεδρος της ΓΡΑΜΜΗΣ μέχρι τον Φλεβάρη του ’85.

 

Αυτό που ενδιαφέρει ακόμη είναι ότι η ΓΡΑΜΜΗ με Αντιπρόεδρο πάντα και μέτοχο τον Μπακογιάννη, χρησιμοποιήθηκε σαν μέσο από τον Κοσκωτά για την αγορά της τράπεζας Κρήτης. Έτσι ο Κοσκωτάς, όντας απλός υπάλληλος της τράπεζας Κρήτης, πείστηκε με διάφορες κομπίνες στο λογαριασμό της ΓΡΑΜΜΗΣ με Αντιπρόεδρο τον Μπακογιάννη, στην τράπεζα Μακεδονίας-Θράκης και με αυτά τα κεφάλαια αγόρασε την τράπεζα Κρήτης. Έχει άλλωστε δημοσιευθεί φωτοτυπία της επιταγής της 5/12/84 με την οποία ο Κοσκωτάς πιστώνει με 400.000.000 το λογαριασμό της ΓΡΑΜΜΗΣ του Μπακογιάννη την τράπεζα Μακεδονίας-Θράκης, ποσό που είναι μέρος του κεφαλαίου με το οποίο αγοράστηκε η τράπεζα Κρήτης χωρίς ποτέ να το διαψεύσει κανείς.

 

Αποφασίσαμε λοιπόν να εκτελέσουμε τον απατεώνα Παύλο Μπακογιάννη. Ο κύριος αυτός είναι υπεύθυνος όχι μόνο γιατί έκλεψε τα πρώτα 60 εκατομμύρια του κεφαλαίου της ΓΡΑΜΜΗΣ αλλά και για τις εκατοντάδες εκατομμύρια που είτε έκρυψε μαζί με τον συνεργάτη του Κοσκωτά για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΡΑΜΜΗΣ αλλά και για την αγορά μέσω της ΓΡΑΜΜΗΣ της τράπεζας Κρήτης είτε εισέπραξε σαν αντίτιμο από τα κλεμμένα του Κοσκωτά για την ανεκτίμητη συνεργασία του και εκδούλευση, χωρίς της οποίας δεν θα μπορούσε να μεταμορφωθεί ούτε σε εκδότη ούτε σε τραπεζίτη.

 

Ο Μπακογιάννης υπήρξε ο κύριος και βασικός συνεργάτης του Κοσκωτά και άρα συνένοχός του στην πρώτη γραμμή, στην πρώτη φάση της γραμμής του που υπήρξε καθοριστική για τη μετέπειτα αναρρίχησή του στις κορυφές του πολιτικού και τραπεζικού κατεστημένου. Είναι η έσχατη κατάπτωση για το Συνασπισμό να δέχεται, να συζητά και να διαπραγματεύεται μ’ έναν τέτοιο απατεώνα ως εκπρόσωπο της Ν.Δ.

 

Το γεγονός ότι χτυπάμε τον Μπακογιάννη, δε σημαίνει ότι θεωρούμε σαν κύριους υπεύθυνους για το σκάνδαλο Κοσκωτά τους Παπανδρέου, Κουτσόγιωργα, Πέτσο, Ρουμελιώτη και Χαλκιά. Οι ευθύνες όμως όλων αυτών υπάρχουν κυρίως αφότου ο Κοσκωτάς έγινε τραπεζίτης και εκδότης και συνεπώς αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες και συνενοχή άλλων και κυρίως σημερινών κορυφαίων παραγόντων της Ν.Δ.

 

Η ενέργεια αυτή είχε αποφασισθεί να γίνει ως δεύτερο σκέλος μιας ενέργειας που στόχευε τους δύο υπεύθυνους πολιτικούς χώρους για το σκάνδαλο Κοσκωτά, δηλαδή τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη Ν.Δ. και ειδικότερα δύο από τους κύριους υπεύθυνος από τον κάθε χώρο, τον Πέτσο και τον Μπακογιάννη. Είχε αποφασισθεί να γίνει μια εβδομάδα περίπου μετά την επίθεση ενάντια στον Πέτσο, δυστυχώς όμως η ενέργεια αναβλήθηκε τότε για δύο λόγους:

 

α) Επειδή η επίθεση ενάντια στον Πέτσο απέτυχε επιχειρησιακά και κυρίως επειδή δεν προλαβαίναμε χρονικά. Η επίθεση ενάντια στον Πέτσο καθυστέρησε περίπου 3 εβδομάδες, με συνέπεια να καθυστερήσει η δεύτερη και να εξαφανιστεί ο Μπακογιάννης λόγω των εκλογών. ¶λλωστε, αυτό φαίνεται από το ίδιο το κείμενο ενάντια στον Πέτσο, όπου ενώ χτυπάμε τη Ν.Δ. δε λέμε εσκεμμένα λέξη ενάντια στον Μπακογιάννη.

 

Αυτά όλα τα λέμε γιατί προβλέπουμε τη δυσμενή για εμάς συγκυρία της παραπομπής-θέατρο του Παπανδρέου που θα δώσει και πάλι πάτημα στις διάφορες φυλλάδες, τις γνωστές αποθήκες δηλητηρίων να πουν και πάλι ότι έβαλε το ΠΑΣΟΚ αφού δεν δίστασαν να το πουν ακόμα κι όταν χτυπήσαμε το ΠΑΣΟΚ και τον Πέτσο. Ας καταλάβουν όμως ότι το φασιστικό κίνημα αποφασίζει τη δραστηριότητά του..... και πάντως τους θεωρεί υπεύθυνους απατεώνες και κλέφτες και δεν ενδιαφέρεται για το αν οι ίδιες οι φυλλάδες που έλεγαν χτες ότι μας βάζει η χούντα ή η Ν.Δ., σήμερα λένε ότι μας βάζει το ΠΑΣΟΚ.

 

 

ΠΗΓΗ : https://www.naftemporiki.gr/story/65250/anepisima-praktika-dikis-17n-242003-meros-59