Θέλουν να τελειώσουν πολιτικά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη...«Φωτιά» στη ΝΔ για τη διαρροή «έξωσης» Μεϊμαράκη

14/04/2018
#

Θέλουν να τελειώσουν πολιτικά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη...«Φωτιά» στη ΝΔ για τη διαρροή «έξωσης» Μεϊμαράκη

 

NewDemocracy.gr

 

Θέλουν να τελειώσουν πολιτικά τον Βαγγέλη  Μεϊμαράκη...

 

 «Φωτιά» στη ΝΔ για τη διαρροή «έξωσης» Μεϊμαράκη – Μισή διάψευση από Μητσοτάκη

 

Φωτιές άναψε στην ΝΔ εκ νέου δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, σύμφωνα με το οποίο το ιστορικό στέλεχος και πρώην πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, φέρεται να είναι εκτός λίστας στις επόμενες εκλογές.

 

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζεται «ύπουλο» από παραδοσιακά στελέχη που γνωρίζουν τους συσχετισμούς στη Νέα Δημοκρατία, δεδομένου ότι εκτιμάται πως επιχειρεί να φέρει προ τετελεσμένου και σε δύσκολη θέση τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών και με το πρόσχημα της «ανανέωσης» επιχειρεί να «μητσοτακικοποιήσει» την παράταξη και να εξοστρακίσει κάθε ίχνος «καραμανλισμού».

 

Δεν είναι εξάλλοι η πρώτη φορά που από το συγκρότημα Μαρινάκη βάζουν στο στόχαστρό τους το καραμανλικό στρατόπεδο της ΝΔ, εξυπηρετώντας τους εσωκομματικούς σχεδιασμούς της ηγεσίας της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε γεύμα που είχαν οι δυο τους, την Μεγάλη Εβδομάδα σε εστιατόριο στο Κολωνάκι: «Έχω ολοκληρώσει τον κύκλο μου», αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί. «Επειδή βλέπω την αγωνία σου για την ανανέωση μπορώ αν χρειαστεί να σε διευκολύνω.

 

Απελευθερωμένος, θα δώσω τη μάχη για την παράταξη από όποιο μετερίζι κρίνεις σκόπιμο ότι μπορώ να προσφέρω» φέρεται να συμπλήρωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Μεϊμαράκης.

 

Από την πλευρά του, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να τον ρώτησε: «Αλήθεια το θέλεις;».

 

Αν και η εφημερίδα αναφέρει ότι δεν ελήφθη οριστική απόφαση, συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη έσπευσαν να απαντήσουν στο δημοσίευμα χωρίς να προβούν σε καμία κατηγορηματική διάψευσή του.

 

Αρκέστηκαν να σχολιάσουν μονάχα πως «η μεγάλη εκλογική μάχη που έρχεται απαιτεί συστράτευση και όχι βέβαια αποστρατείες. Αυτό κατεξοχήν ισχύει για τον τέως πρόεδρο της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκη που είναι ταυτισμένος με τις μεγάλες μάχες και την ιστορία της παράταξής μας».