Θεσσαλονίκης: ''Στο Μακεδονικό οι Έλληνες δεν είναι διαιρεμένοι'' (ΦΩΤΟ)

01/07/2018
#
 

Κείμενο: Romfea.gr


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η ιερά μνήμη των Αγίων ενδόξων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην ακρόπολη της Θεσσαλονίκης.

Παραμονή της εορτής εκατοντάδες Θεσσαλονικείς προσήλθαν στον περικαλλή Ιερό Ναό της άνω πόλης για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα των Ιαματικών Αναργύρων και την Ιερή τους Εικόνα και να καταθέσουν την προσευχή τους συμμετέχοντας στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Επίσης συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλός και ο Γεν. Αρχ. Επίτροπος της Αποστολικής Μητροπόλεως Αρχ. π. Ιάκωβος Αθανασίου και π. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης αντίστοιχα, ο Προϊστάμενος του ως άνω Ιερού Ναού Αρχ. π. Γρηγόριος Παπούλας και οι Εφημέριοι του καθώς και Ιερείς και Ιεροδιάκονοι της Ι. Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Παναγιώτατος ανεφέρθη στις σχέσεις των ανθρώπων με τον Θεό, τονίζοντας ότι χωρίς Θεό στη ζωή των ανθρώπων δεν γίνεται και υπεγράμμισε την συστηματική προσπάθεια που καταβάλουν τα τελευταία χρόνια διάφορα κέντρα με σκοπό να απομακρύνουν τους Χριστιανούς από τον Χριστό.

Αναφορά έκανε επίσης και στο εθνικό μας θέμα για την Μακεδονία τονίζοντας ότι στο θέμα αυτό οι Έλληνες δεν είναι διαιρεμένοι, καλώντας όλους σε προσευχή και διαρκή επαγρύπνηση, ευχόμενος δε οι Άγιοι Ανάργυροι να σκέπουν και να βοηθούν τον πιστό Λαό του Θεού.

Ακολούθησε μεγάλη λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της άνω πόλης με τα βυζαντινά τείχη, συνοδεία της Φιλαρμονικής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: