Την καρέκλα... επί πίνακι του Καμμένου ζητά η ΝΔ

13/04/2018
#

Την καρέκλα... επί πίνακι του Καμμένου ζητά η ΝΔ

Γιάννης Πιτταράς

EUROKINISSI

Ζήτημα παραμονής του Πάνου Καμμένου στη θέση του υπουργού Άμυνας βάζει ανοιχτά η ΝΔ λίγες ώρες μετά την πτώση του Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και τον άδικο θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

Από το «γαλάζιο» επιτελείο σχολίαζαν με δεικτικό τρόπο την επιλογή του κ.Καμμένου να ανακοινώσει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter την απώλεια του σμηναγού Μαλταδώρου, και υπενθύμιζαν τη συνολική στάση του υπουργού Άμυνας το τελευταίο διάστημα, με τις δημόσιες παρεμβάσεις του για την ένταση με την Τουρκία.

Στην οδό Πειραιώς επιμένουν να κάνουν λγο για κυβερνητική διγλωσσία στα εθνικά θέματα με κεντρικό πρόσωπο τον Πάνο Καμμένο, βάζοντας ωστόσο στο κάδρο των ευθυνών και τον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως «έναν αδύναμο πρωθυπουργό, ο οποίος αναγκάζεται να κρατήσει τον κ.Καμμένο στο Υπουργείο αυτό προκειμένου να κρατήσουν μαζί τις καρέκλες τους».

Στις δημόσιες παρεμβάσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει να θεωρεί ότι από τις συγκεκριμένες επιλογές το κόστος για τη χώρα είναι πολύ μεγάλο, τονίζοντας με νόημα την απουσία ενιαίου κέντρου εξωτερικής πολιτικής.

Αυτό σημείωσε και κατά την συζήτηση που είχε με τους ανταποκριτές του ξένου τύπου στην Ελλάδα, περιγράφοντας την πάγια θέση ότι η Ελλάδα δεν έχει εδαφικές αξιώσεις απέναντι σε κανέναν, έχει όμως, - όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - αυτοπεποίθηση και ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα και ισχύ να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα.

Μέσα σε αυτό το τεταμένο κλίμα με την γείτονα χώρα, η ηγεσία της ΝΔ θεωρεί

απαραίτητο να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας, με δεδομένη και την συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα.

Σημείωναν ωστόσο ότι το κόμμα τους δεν θα καλούσε ποτέ τον Ταγίπ Ερντογάν να έρθει στην Ελλάδα, αν δεν φρόντιζε προηγουμένως η επίσκεψή του να είναι

επιτυχημένη και να βοηθήσει στη βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και όχι στην επιδείνωση τους.