Το Ιράν απειλεί ότι θα εκκινήσει εκ νέου το πρόγραμμά του για πυρηνικά όπλα

12/05/2018
#

Το Ιράν απειλεί ότι θα εκκινήσει εκ νέου το πρόγραμμά του για πυρηνικά όπλα

 

Έτοιμο να εκκινήσει εκ νέου το στρατιωτικό πυρηνικό του πρόγραμμα δηλώνει το Ιράν, στη σκιά της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να εγκαταλείψει τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα της Τεχεράνης.

 

O Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Τζαβάντ Ζαρίφ, ανακοίνωσε την Παρασκευή, ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να διασωθεί η συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε το 2015.

Παράλληλα, όμως, γνωστοποίησε τις προθέσεις του για την επανέναρξη του πυρηνικού προγράμματος, σε περίπτωση ολικής κατάρρευσης της συμφωνίας.

Ο ίδιος, πάντως, την προσεχή εβδομάδα, θα έχει σειρά διπλωματικών συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή».

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αντι-αμερικανικές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα του Ιράν, όπου χιλιάδες Ιρανοί εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την πρόσφατη απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας τόνισε, επίσης, ότι η αμερικανική πολιτική οδηγεί τη Μέση Ανατολή στο χάος, καταλογίζοντας στον Αμερικανό πρόεδρο άγνοια κινδύνου.

Σημειώνεται ότι η πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ σηματοδότησε την έναρξη των εχθροπραξιών μεταξύ Ιράν και Ισραήλ στις νότιες περιοχές της Συρίας.

TRIBUNE.GR