Το ισοπεδωμένο δάσος...

03/11/2018
# # #

Το ισοπεδωμένο δάσος...

Τρομακτικές εικόνες από την Ιταλία...

 

To σκηνικό στο δάσος στους ιταλικούς Δολομίτες μοιάζει βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Χιλιάδες δέντρα είναι ξεριζωμένα και όλη η...

περιοχή μοιάζει να έχει ισοπεδωθεί. Η οροσειρά στη βορειοανατολική Ιταλία, δέχτηκε μεγάλο πλήγμα από την φονική κακοκαιρία με το δάσος να έχει ισοπεδωθεί και τα δέντρα να μοιάζουν με σορό από κούτσουρα. Ολόκληρες πλαγιές είναι γυμνές και κατεστραμμένες όπως αποκαλύπτει το βίντεο από το ελικόπτερο που πέταξε στην περιοχή. Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα ιταλικά Μέσα:

   

«Μοιάζει σαν να πέρασε ένα τεράστιο αλυσοπρίονο και να τα θέρισε», λένε οι αξιωματούχοι που κάνουν λόγο για καταστροφή που εκτείνεται σε χιλιάδες εκτάρια. «Ήταν σαν να έγινε σεισμός», δήλωσε ο περιφερειάρχης Λούκα Τζάια.

Οι εξαιρετικά σφοδρές βροχοπτώσεις, οι πλημμύρες και οι ισχυροί άνεμοι που έπληξαν την Ιταλία αυτή την εβδομάδα προκάλεσαν τον θάνατο σχεδόν είκοσι ανθρώπων και κατέστρεψαν τεράστιες δασικές εκτάσεις, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν οι αρχές την Παρασκευή. Το επίπεδο συναγερμού παρέμενε αυξημένο την Παρασκευή στο Βένετο, καθώς μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως αναμένουν να εκδηλωθούν νέες βροχοπτώσεις και να πνεύσουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή το Σαββατοκύριακο.

lifo.gr