Το σύμπαν τρολάρει Μητσοτάκη: Στο Στρασβούργο όταν ετοιμάζουν εξεταστική για τα Paradise Papers

13/11/2017
#

Το σύμπαν τρολάρει Μητσοτάκη: Στο Στρασβούργο όταν ετοιμάζουν εξεταστική για τα Paradise Papers

 

Σαν να μην έφταναν οι αδιάκοπες κυβερνητικές κατηγορίες στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις αποκαλύψεις για την offshore της Μαρέβας Μητσοτάκη, η υπεράκτια εταιρία στον φορολογικό παράδεισο των νήσων Κέιμσν φαίνεται πως στοιχειώνει τον Πρόεδρο της ΝΔ και εκτός συνόρων.

 

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Στρασβούργο προκειμένου να μιλήσει την Τρίτη στη συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ σύμφωνα με γαλάζιες πηγές θα έχει συναντήσεις μεταξύ άλλων και με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Guido Raimondi, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani, τον πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Guy Verhofstad, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τoυ Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber, τον γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjorn Jagland και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis.

Η… συγκυρία ωστόσο για τον Πρόεδρο της ΝΔ, που έχει φροντίσει για να βρίσκονται στο Στρασβούργο και σχεδόν όλοι οι διαπιστευμένοι συντάκτες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μόνο θετική δεν είναι.

Το σύμπαν φαίνεται πως παίζει άσχημα παιχνίδια στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού την ίδια μέρα και την ίδια ώρα θα διεξάγεται στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο έκτακτη συζήτηση για το φορολογικό σκάνδαλο με τις offshore των Paradise Papers υπό τον επίτροπο Μοσκοβισί!

Σύμφωνα με πηγές από το Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι ευρωβουλευτές αναμένεται να ζητήσουν τη σύσταση ειδικής επιτροπής για να εξετάσει το νέο σκάνδαλο και τους τρόπους αντιμετώπισης της φοροαποφυγής.

Οι τελικές συστάσεις της ειδικής επιτροπής που δημιουργήθηκε το 2016 η οποία δημιουργήθηκε για να διερευνήσει το σκάνδαλο των Panama Papers (PANA committee) θα τεθούν σε ψηφοφορία στην ολομέλεια του Δεκεμβρίου.

Μιας και ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται συμπτωματικά στο Στρασβούργο και το Ευρωκοινοβούλιο, θα ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δώσει τις απαντήσεις που αποφεύγει να δώσει στο διαρκές σφυροκόπημα από την πλευρά της κυβέρνησης και της Κουμουνδούρου για την offshore της συζύγου του αλλά και τις γενικότερες πρακτικές φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής που έχουν εντοπιστεί στα Paradise Papers…ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΕΜΑΝΕ ΤΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ.

ΒΓΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΑ ΛΟΥΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ

Με πληροφορίες από tribune.gr