Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων θα γίνει η απαρχή σημαντικών εξελίξεων στη Νέα Δημοκρατία. Του Τζώρτζη

14/01/2018
# # #

Φαίνεται πως η κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία μετά το φιάσκο της ηγεσίας του κόμματος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις.

Και δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε, αν δούμε να υπάρξουν και ανατροπές στη συνέχεια.

 

Διότι χθες, δεν είχαμε μόνο τον σεισμό, από το άδειασμα της διαρχίας Κυριάκου-Ντόρας, με την ηχηρή παρέμβαση Καραμανλή.
Χθες είχαμε και ένα ακόμη κεραυνοβόλο χτύπημα στη διαρχία του κόμματος και απ΄την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά.

 

Ένα μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα του Μητσοτακαίικου, μέσα από το twitter, έκανε χθες και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, αναδημοσιεύοντας το άρθρο του Γιώργου Μαλούχου από τα ''Νέα'', που φέρει τον τίτλο '' Η δικαίωση του Λέοπολντ φον Μαζόχ'', προτρέποντας μάλιστα τους ακολούθους του να το διαβάσουν οπωσδήποτε.

 

Όπου στο εν λόγω άρθρο, ο αρθρογράφος, χαρακτηρίζει ως απόλυτα δικαιωμένο τον Αντώνη Σαμαρά για τη στάση του το 1992, στην κόντρα του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, όπως επίσης χαρακτηρίζει δικαιωμένους και αυτούς που ήταν υπέρ του ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν (το Μητσοτακαίικο σύσσωμο ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν).
Καυτηριάζοντας παράλληλα και τις τακτικές εκείνων που προσπαθούσαν να εκφοβίσουν τον λαό, στοχεύοντας και επιζητώντας την άμεση επίλυση των δύο Εθνικών θεμάτων, ακόμη και εις βάρος της χώρας, σπεύδοντας να χαρακτηρίζουν ως λαϊκισμό τις όποιες αντιδράσεις του κόσμου στο ''κλείσιμο'' των αυτών των θεμάτων εις βάρος της Ελλάδος, φωτογραφίζοντας τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

 

Όπως έγραψα και σε προηγούμενο άρθρο, το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, δεν θα είναι τόσο απλό, όσο το υπολόγιζε το Μητσοτακαίικο.
Και αυτή τη φορά τα συμμαχικά Μ.Μ.Ε δεν θα είναι σε θέση να καταστείλουν τις αντιδράσεις.
Η Νέα Δημοκρατία, παρά το γεγονός ότι έχει μεταλλαχθεί τα τελευταία χρόνια και δεν θυμίζει σε τίποτε το κόμμα που έφτιαξε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν έχει αποβάλει από το DNA το πατριωτικό αίσθημα και το αίσθημα ευθύνης.
Και παρά το γεγονός ότι έχουνε γίνει διάφορες προσθήκες, όλα τα πασοκοειδή που έχουν προσχωρήσει στην παράταξη, δεν είναι σε θέση και δεν πρόκειται ποτέ ν΄αλλάξουν τις πολιτικοιδεολογικές ισορροπίες του κόμματος.
Αντιθέτως, ίσως και να λειτουργήσουν και προς όφελος αυτού, αφού σήμερα και μετά τον καταφανέστατο εκτοχιασμό της, τόσο σε ιδεολογικά ζητήματα, όσο και σε θέματα ηθικής τάξης, να φαντάζει απολύτως αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε, ένα γενικό ξεσκαρτάρισμα του κόμματος, ώστε να απομακρυνθούν από αυτό οι παραφωνίες και να επιστρέψουν όλοι οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της, ώστε να ξαναγίνει και πάλι η Νέα Δημοκρατία η μεγάλη πατριωτική παράταξη, η πρέσβειρα της κεντροδεξιάς, το κόμμα σταθμός και η πολιτική δύναμη σιγουριάς του τόπου.

 

 

Τζώρτζης