Τον Καμμένο δείχνει με ανακοίνωση της η Αρχιεπισκοπή ως υπεύθυνο της κατεδάφισης του ναού στο Βοτανικό

31/08/2018
# #

 

Αντί να βάλει ο Καμμένος τους μηχανικούς του ΥΠΕΘΑ  να σηκώσουν την εκκλησία από το σημείο και να την τοποθετήσουν ως όφειλαν σε άλλο σημείο , την γκρέμισαν...

Στη θέση του αυτή την ώρα υπάρχουν χαλάσματα και μπάζα που δεν έχουν ακόμα απομακρυνθεί

 

Στην υπόθεση υπάρχει έντονο παρασκήνιο, αφού με εντολή ανώτατου δικαστικού ακυρώθηκαν οι προσπάθειες Εισαγγελέων να ματαιώσουν την κατεδάφιση. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο βρίσκονται ήδη αγανακτισμένοι πολίτες που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις.

ΘΕΜΑ: «Κατάπτυστη η ενέργεια γκρεμίσματος του Ναού της Αγίας Τριάδος – Παναγίας Ελευθερώτριας πλησίον του επικείμενου ισλαμικού τεμένους»

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ 

Ιερά Αρχιεπισκοπή: ''Δεν υφίσταται Ιερός Ναός επ’ ονόματι ''Αγίας Τριάδος και Παναγίας Ελευθερώτριας'' στη δικαιοδοσία της Ι.Α.Α.''

 

Ανακοίνωση για τον Ναό Αγίας Τριάδος - Παναγίας Ελευθερώτριας που γκρεμίστηκε στο Βοτανικό εξέδωσε σήμερα η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

''Δεν υφίσταται Ιερός Ναός επ’ ονόματι “Αγίας Τριάδος και Παναγίας Ελευθερώτριας" στη δικαιοδοσία της Ι.Α.Α.'' αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Από το Γραφείο Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανακοινώνονται τα ακόλουθα: "Προς ενημέρωση του ποιμνίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σημειώνεται ότι δεν υφίσταται Ιερός Ναός επ' ονόματι "Αγίας Τριάδος και Παναγίας Ελευθερώτριας", ο οποίος υπάγεται στη δικαιοδοσία είτε της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ή νομικού προσώπου Αυτής, είτε της Εκκλησίας της Ελλάδος ή νομικού προσώπου Αυτής. Σε κάθε περίπτωση για οποιαδήποτε κατασκευή υφίσταται σε στρατιωτική έκταση αρμόδια είναι, σύμφωνα με το Νόμο, η αντίστοιχη στρατιωτική υπηρεσία".