Τραμπ: Όποιος συνεργάζεται με το Ιράν, δεν θα συνεργάζεται με τις ΗΠΑ

07/08/2018
#

Τραμπ: Όποιος συνεργάζεται με το Ιράν, δεν θα συνεργάζεται με τις ΗΠΑ

 

Newsroom , CNN Greece

 

«Όποιος συνεργάζεται με το Ιράν, δεν θα συνεργάζεται με τις ΗΠΑ», διεμήνυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αφού τέθηκαν σε ισχύ οι νέες, πιο σκληρές, αμερικάνικες κυρώσεις προς την Τεχεράνη.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε, μέσω twitter, τις κυρώσεις χαρακτηρίζοντας τις ως τις «πιο δριμείς» που έχουν εφαρμοστεί.

«Οι κυρώσεις προς το Ιράν είναι σε ισχύ. Αυτές είναι πιο δριμείς κυρώσεις που έχουν εφαρμοστεί και τον Νοέμβριο θα φτάσουν σε άλλο επίπεδο», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, συμπληρώνοντας:

«Όποιος συνεργάζεται με το Ιράν, δεν θα συνεργάζεται με τις ΗΠΑ. Αυτό που ζητάω είναι η παγκόσμια ειρήνη, τίποτα λιγότερο».

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

 The Iran sanctions have officially been cast. These are the most biting sanctions ever imposed, and in November they ratchet up to yet another level. Anyone doing business with Iran will NOT be doing business with the United States. I am asking for WORLD PEACE, nothing less!

12:31 μ.μ. - 7 Αυγ 2018

 

Οι κυρώσεις

Από σήμερα το πρωί οι ΗΠΑ επανέφεραν μονομερώς τις σκληρές οικονομικές κυρώσεις, που είχαν αρθεί μετά τη σύναψη της συμφωνίας για τα πυρηνικά το 2015.

Το πρώτο κύμα τους στοχοθετεί τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, τις εισαγωγές πρώτων υλών, τους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και της πολιτικής αεροπορίας.