Χιλιάδες ψηφοφόροι της... ΝΔ ψήφισαν στην κάλπη της «κεντροαριστεράς» - Κ.Μητσοτάκης: «Οξυγόνο για την δημοκρατία»!

13/11/2017
#

Χιλιάδες ψηφοφόροι της... ΝΔ ψήφισαν στην κάλπη της «κεντροαριστεράς» - Κ.Μητσοτάκης: «Οξυγόνο για την δημοκρατία»!

Χιλιάδες ψηφοφόροι της ΝΔ πήγαν στις-ανοικτές-κάλπες του... ΠΑΣΟΚ, δηλαδή της αυτοαποκαλούμενης "κεντροαριστεράς" και ψήφισαν, κατόπιν σχετικής "γραμμής" που έδωσε η Πειραιώς! Αυτό αποδεικνύεται από τις περιοχές που υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι οποίες όλες συμπίπτουν με την ισχυρή εκλογική παρουσία της ΝΔ!

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι "Η εκλογική διαδικασία στην κεντροαριστερά αποτελεί οξυγόνο για την δημοκρατία" σε μια πρωτοφανή δήλωση που φυσικά εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής ευγένειας!

Γι αυτό άλλωστε και το πολύ υψηλό ποσοστό της Φώφης Γεννηματά που καμία δημοσκόπηση πριν δεν το έδινε, ούτε καν το πλησίαζε: Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι συμπαθής μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, όπως καταδεικνύουν όλες οι έρευνες της κοινής γνώμης. Λογικό είναι οι νεοδημοκράτες που ψήφισαν να επιλέξουν το πιο συμπαθές σε αυτούς πρόσωπο.

Βέβαια, ακόμα και αυτός ο αριθμός νεοδημοκρατών δεν κατάφερε να αυξήσει σε σημαντικό βαθμό την συμμετοχή, αφού μόλις που ξεπέρασε τις 200.000 ψηφοφόρους-αν πιστέψουμε αυτά που λένε στο ΠΑΣΟΚ για τον συνολικό αριθμό ψηφισάντων- δηλαδή πολύ μικρότερο αριθμό από τις 570.000 που είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Όι περιοχές που καταγράφεται υψηλότερη συμμετοχή είναι η Α' και Β'Αθήνας, η Κρήτη και  Θεσσαλονίκη.

Τα πρώτα αποτελέσματα με καταμετρημένο το 60,1% των ψήφων στις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στην Κεντροαριστερά δείχνουν ότι η Φώφη Γεννηματά περνά με άνεση στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Δεύτερος αναδεικνύεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό άνω του 25%.

Την ικανοποίησή τους τόσο για την ευρύτατη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία όσο και για την πρωτιά που καταγράφει η Φώφη Γεννηματά εκφράζουν οι στενοί της συνεργάτες.

Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται πως θα δώσει στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ποσοστό που θα κινηθεί στο 42% με 45%.

Ικανοποιημένα δηλώνουν και τα μέλη του επιτελείου του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος έχει «κλειδώσει» την δεύτερη θέση. Με την μέχρι στιγμής ενσωμάτωση των ψήφων, ο κ. Ανδρουλάκης λαμβάνει λίγο πάνω από 27% και δεν αποκλείεται να αγγίξει το 30%.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε με την Φώφη Γεννηματά και την συνεχάρη για την επικράτησή της ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε δηλώσεις τις επόμενες ώρες.

pronews.gr