Υπουργικές «ματιές» σε υποψήφιους του ΑΣΕΠ

08/08/2018
#

Υπουργικές «ματιές» σε υποψήφιους του ΑΣΕΠ

 

Δύο στελέχη της Ν.Δ. κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για παράνομη διαβίβαση στοιχείων

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της κυβέρνησης κατέθεσαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με καταγγελίες για εργαλειοποίηση του ΑΣΕΠ. Ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παναγιωτόπουλος κατέθεσαν χθες μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ζητώντας τη διερεύνηση της διαδικασίας επιλογής διοικητικών και τομεακών γραμματέων και των ποινικών ευθυνών που προκύπτουν στο πλαίσιο αυτής. 

Συγκεκριμένα, ζητείται η διερεύνηση της υπόθεσης παράνομης διαβίβασης σε τουλάχιστον τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης των ονομάτων, των στοιχείων και των προσόντων των υποψηφίων σε χρονικό σημείο κατά το οποίο δεν νομιμοποιούνταν και δεν είχαν δικαίωμα να λάβουν γνώση των σχετικών στοιχείων, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία και θα μπορούσε να υπάρξει αθέμιτη παρέμβαση στο έργο της επιτροπής που θα επιλαμβανόταν του σχετικού ελέγχου. «Η κυβέρνηση, ξεπερνώντας κάθε όριο, εργαλειοποίησε το ΑΣΕΠ και επιχειρεί να το υποκαταστήσει. Αρχικά οι φωτογραφικές προκηρύξεις για τους γενικούς γραμματείς και στη συνέχεια η αποστολή των στοιχείων όλων των φακέλων των υποψηφίων στους υπουργούς καθιστά τη διαδικασία μονόδρομο ως προς την ακύρωσή της. Οι ευθύνες πλέον δεν είναι μόνο πολιτικές, είναι και ποινικές» ανέφερε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε: «Είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση παραβιάζει τον νόμο του ΑΣΕΠ. Οπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αυτή τη συστηματική συμπεριφορά χωρίς να κάνουμε τίποτα. Γι' αυτόν τον λόγο προσήλθαμε σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών του Αρείου Πάγου να καταθέσουμε τη σχετική μηνυτήρια αναφορά και αναμένουμε από την ελληνική Δικαιοσύνη να πράξει τα νόμιμα προβλεπόμενα».

Η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι κανείς δεν μπορεί ούτε να υποκαθιστά ούτε να εργαλειοποιεί το ΑΣΕΠ, καθώς και ότι με κάθε τρόπο που προβλέπει ο νόμος θα επιδιωχθεί η απόδοση όλων των ευθυνών.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Ν.Δ., σημείωσε: «Δεν στρέφεται κατά της κυβέρνησης. Στρέφεται κατά της αξιοκρατίας και της διαφάνειας».

DIMOKRATIANEWS.GR